fbpx

KURK: wijnboetiek met een volledig biologisch assortiment

Zo schuif ik op een donderdagmiddag bij Esther van KURK Organic Wines aan en val hierbij meteen met mijn neus in de bubbels. Een mueslibolletje van de lokale bakker aan de overkant erbij. Zo gaat dat hier in de buurt; elkaar ondersteunen en samen genieten van wat je te bieden hebt in de ‘West Side’ van Eindhoven. Station Strijp-S ligt op een steenworp afstand.

Wijn in de ‘West Side’

Laat ik de sfeer van de ‘West Side’ voor je omschrijven. Streetart, binnenhofjes, een ratjetoe van mensen en stijlen. Hier heeft Esther drie jaar geleden een hele mooie kans gepakt met het opzetten van haar wijnwinkel. Deze buurt is opkomend en daar horen zeker goede wijnen bij die met een bewuste visie gemaakt zijn. Dwaal lekker even rond in de levendige omgeving en breng een bezoek aan KURK Organic Wines in de Edisonstraat.

KURK Organic Wines

Een bloemetjesbehang aan de muur, gecombineerd met de industriële look passend bij de industriestad Eindhoven. De lichtinval van dit ruime pand is heerlijk, een wijnbarretje in de hoek en de gehele muur is gevuld met enkel organic, inclusief biodynamische wijnen. What’s in a name!
“De buitenkant van de wijn moet matchen met de binnenkant ervan” aldus Esther. Als het verhaal, het etiket en de smaken samenkomen, is er een plekje voor deze wijn in haar schap. De voorkeur gaat uit naar een wijn uit Europa, want de wijnkeuze is hier enorm en de wijnen hoeven geen wereldreis af te leggen. Een uitzondering daargelaten.

Esther kan ik gerust neerzetten als een powervrouw. Waarom? Omdat ze op persoonlijk vlak en met haar wijnwinkel zoveel gegroeid is in deze drie jaar! Wat ooit begon als een gok in een buurt waar een visie langzaam werd uitgebouwd, heeft KURK zich ontwikkeld tot een waardevolle plek met een volledig biologisch assortiment waar Esther voor 200% achter staat.

Deze biodynamische Cava, waar Esther enorm gek op is, weerspiegelt wel een beetje het geheel. ‘Queen of Kings’, koningin van de koningen, is een blanc de noir en plaatst de vrouw op een voetstuk. De verschillende flessen in de reeks beelden sterke, krachtige en elegante vrouwen uit. Deze Cava staat voor Jacky Kennedy in haar roze pakje. Grappig hè? De wijn business is allang geen stoffige bedoening (met enkel mannen) meer!

De wijnen van Wijngaard Dassemus – voor wie het nog niet weet, dit is mijn favoriete Nederwijn – gaan hier trouwens ook als zoete broodjes over de toonbank. Dat is niet toevallig. De Parelwijn die we bij ons mueslibolletje nuttigen, is zo fijn én breed. Wat bedoel ik precies met breed? Diverse lagen vullen je mond met een fijne petillance, je blijft smaken ontdekken in deze wijn! Ga het voor jezelf uitvinden en proeven in deze West Side (Woensel West).

Mocht je nog invulling voor je vegetarisch kerstdiner zoeken, Kurk heeft de wijnen verzorgd bij het ‘Eindhovens kerstdiner’ in samenwerking met vijf lokale ondernemers. Het menu is te bestellen tot 20 december en meer informatie is verkrijgbaar via ‘t Koffiehuisje Eindhoven. #supportyourlocal