fbpx

Rootring Wijnen: Unieke wijnbeleving in Alkmaar

Midden in het karakteristieke deel van Alkmaar, de Oude Stad, kun je bij de wijnspeciaalzaak Rootring-wijnen terecht voor een groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Authentiek en met een bijzonder verhaal. In een prachtig monumentaal pand staan Jonathan en Nathan voor je klaar!

Wijnspeciaalzaak en meer

Sinds 7 mei 2017 is Rootring-wijnen aan ’t Fnidsen 97 gevestigd. Hier word je ondergedompeld in een grote verscheidenheid aan wijnen; prachtig gepresenteerd én gesorteerd op wijnland- en regio’s. Ook kun je er terecht voor glaswerk en accessoires, proeverijen, de wijncursus SVH 2, relatiegeschenken, kerstpakketten en een heus wijnabonnement. Tenslotte heeft Rootring-wijnen sinds 12 september 2018 samen met chefkok Sam Piscaer een restaurant, wijnlounge en hotel geopend in ‘t Fnidsen 107/109, waar meer dan 30 wijnen open staan.

De perfecte wijn voor elk gerecht

Jonathan Nieuwenweg en Nathan van Maurik staan dagelijks in de winkel om je te adviseren over de beste wijn-spijs combinaties. Want dát is hun specialiteit. Beide hebben een horeca achtergrond en passie voor wijn. Jonathan studeerde aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden en volgde een wijnopleiding aan de Cape Wine Academy in Zuid-Afrika. Nathan bleef dichterbij huis: na de middelbare hotelschool in Amsterdam werkte hij bij Marque restaurant in Hoorn. In maart 2020 heeft hij zijn opleiding tot vinoloog aan de Wijnacademie succesvol afgerond.

Uitgebreid en uniek assortiment

Neem bij Rootring-wijnen gerust de tijd, want je hebt de keuze uit maar liefst 600 flessen. Die zijn ook in de online shop te bestellen, samen met nóg 400 andere wijnen. Dat brengt het totaal op 1.000 verschillende exemplaren. Rootring-wijnen onderscheidt zich door bewust te kiezen voor een samenwerking met verschillende importeurs, die je in de Noord-Hollandse retail niet of nauwelijks tegenkomt. “Van een aantal importeurs ontvangen wij via allocatie exclusieve wijnen”, vertelt Jonathan. “Zo hebben we van de meest bijzondere wijnen soms verschillende jaargangen in ons assortiment.”

Abonnement op de mooiste wijnen

Perfect voor iedere wijnliefhebber: het wijnabonnement van Rootring-wijnen! Al jaren een doorslaand succes bij vele klanten. Elke drie maanden ontvang je een pakket met twaalf flessen: tweemaal zes verschillende wijnen. Nathan en Jonathan stemmen hun wijnkeuzes af op het seizoen en proberen je tegelijk te verrassen door een variatie in wijnlanden en druivensoorten. Inclusief wijnbeschrijving en een bijpassend recept van restaurant ’t Fnidsen. Als klap op de vuurpijl krijg je korting op deelname aan hun wijnproeverijen

Favorieten uit de winkel

Welke wijn uit de winkel hun eigen favoriet is? Voor Nathan is dat de Gaba do Xil van Telmo Rodrigeuz: “Gemaakt van de (nog) vrij onbekende godello druif; afkomstig uit Valdeorras (Galicië). Een wijn met veel spanning en veelzijdige aroma’s; van anijs en witte bloemen tot verse kruiden en amandel.” De favoriet van Jonathan is de Chateau Musar 2003: “Een bijzondere rode wijn uit Libanon, gemaakt van traditionele druivenrassen als cabernet sauvignon en cinsault. De Musar 2003 heeft een gerijpt, kruidig aroma met nuances van leer, gekonfijt rood fruit en eikenhout.”

Aandacht en persoonlijk advies

Naast wijnkennis en de enorme weelde aan wijnen houdt Rootring-wijnen aandacht voor de klant. Voor jou! Of je nu de winkel bezoekt, een e-mail stuurt of via Instagram een vraag stelt: je krijgt een persoonlijk advies. Het is daarom absoluut mijn favoriete wijnspeciaalzaak. Vertel jouw verhaal; dan zorgen Jonathan en Nathan voor een unieke wijnbeleving.

Bekijk meer: