fbpx

Clos Amsterdam: gastvrijheid en kwalitatieve wijnen hoog in het vaandel

Op het gezellige Beukenplein in Amsterdam-Oost vind je sinds een half jaar wijnbar én restaurant Clos. Eigenaar Rutger is na jarenlange ervaring in de wijnwereld (bij o.a. Grapedistrict) nu zijn eigen ondernemingsavontuur begonnen.

Gastvrijheid en wijn hoog in het vaandel

De sfeer bij Clos is warm en aangenaam. De gast kan kiezen tussen een plekje op het ruime terras of binnen. Huiskamerelementen en ambachtelijke materialen zorgen ervoor dat je je als gast meteen thuis voelt. Briljant detail in het interieur zijn de lades in de tafels waar je je bestek kunt vinden. Wijn staat hoog in het vaandel bij Clos; een blije gast is echter het allerbelangrijkste. Rutger en zijn collega’s vertellen op enthousiaste wijze het verhaal van de wijnboer aan de gast. “Waarom maakt de wijnboer bepaalde keuzes en welke invloed hebben die keuzes op de wijn? Dát wil ik overbrengen op de gast” vertelt Rutger.

Gerechten worden hier bij de wijn gekozen

Bij Clos kun je kiezen uit meer dan honderd(!) wijnen, zowel per glas als per fles. In het restaurant staan verrassende gerechten op de kaart die mooi combineren met de wijnen. Op de door Rutger samengestelde wijnkaart vind je wijnen van kleinschalige wijnproducenten van over de hele wereld. Bij het samenstellen van de menukaart wordt er gestart vanuit de wijn en daarbij worden passende gerechten bedacht. Hierdoor ontstaan fraaie wijn-spijscombinaties. Zoals het hoofdgerecht van dikke schol met prei, beurre blanc en hazelnoot. Hierbij combineert de Italiaanse wijn uit Campania gemaakt van de fianodruif prachtig. De smaken van hazelnoot komen namelijk ook terug in de wijn. Lucky me mocht dit proeven. Een fantastisch gerecht en een heerlijke complexe wijn. Wat een combinatie!

Interessante combi’s die je moét proberen

Een andere topper op de kaart vind je bij de fingerfoods: watermeloen met pata negra. Dit is een verrassende en unieke variatie op de klassieke ham met meloen. Ook tussen de desserts vind je erg interessante combinaties zoals een dessert van komkommer gecombineerd met een huisgemaakte cocktail met o.a. komkommer & prosecco. Een heerlijke, frisse afsluiter van een fijne avond. Als dit gezegd wordt door iemand die niet van komkommer houdt, weet je dat het een must-try is.
Ben je op zoek naar een sfeervolle wijnbar met bijzondere wijnen, mooie verhalen, goede bediening en fantastisch eten? Breng dan een bezoek aan wijnbar Clos. Zowel de beginnende als de gevorderde wijnliefhebber kan bij Clos terecht voor een mooi glas wijn, een smakelijk hapje of een bijzonder diner. Clos is geopend van dinsdag t/m zondag en is goed bereikbaar met het OV.