fbpx

Wijnbar Paskamer: heerlijke wijnen, voor ieder wat wils

In een rustige straat in de Pijp in Amsterdam zit wijnbar Paskamer. Een voormalig slagerij, details zoals de verticale witte tegels zijn er nog altijd, nu een fijne plek om wijn te drinken én lekker te eten. Eigenaar Wouter Aalst startte ongeveer 5,5 jaar geleden met de wijnbar. Hij was toen al mede-eigenaar van restaurant Reuring dat aan de overkant van de straat lag, maar inmiddels gesloten is. Hij wilde zich graag meer op wijn richten en dat is aardig gelukt want inmiddels is de wijnbar uitgegroeid tot een hotspot voor wijnliefhebbers en buurtbewoners. Ook Wouter heeft zich verder ontwikkeld; hij studeerde recent af als Weinakademiker en startte zijn eigen wijnschool; de Amsterdam Wine Academy.

Eigenaar Wouter Aalsr

Ruime keuze aan wijn

Op de regelmatig veranderende wijnkaart van Paskamer staan ongeveer 150 wijnen, waarvan er 40 per glas te bestellen zijn. Voor ieder wat wils en dat is ook de visie van Wouter. Iedereen die bij Paskamer komt om een goed glas wijn te drinken moet aan zijn of haar trekken kunnen komen, ongeacht welk budget of welke smaak je hebt.
De sommeliers van Paskamer, allemaal minstens opgeleid tot WSET-2, kunnen je vol enthousiasme hierbij helpen. Vertel waar je van houdt (of juist niet) en de sommeliers kiezen een passend glas of passende fles wijn uit.

Bijzonder lekker

Per glas zijn gangbare, maar erg goede wijnen te vinden als een verdejo of Rioja. Ook bijzondere wijnen zijn per glas te drinken; zo staat er een funky Chinon op de kaart, een Médoc uit 2009, een oxidatieve witte Rioja en een aantal wijnen uit bijzondere landen als Servië en Slovenië. Daarnaast staan er twee ‘Paskamer wijnen’ op de kaart; een riesling en een spätburgunder die speciaal voor Paskamer worden gemaakt en geïmporteerd vanuit Duitsland. De wijnen die per fles verkrijgbaar zijn, komen allemaal uit de ‘oude wereld’, waarbij Frankrijk, Duitsland en Italië de hoofdrol spelen. Met wijn in iedere denkbare stijl, van klassiek tot natuurwijn, is hier voor iedereen iets te vinden.

Naast de wijnkaart kun je bij Paskamer ook een glas uit de schatkamer drinken; bijzondere en exclusieve wijnen die tijdelijk per glas – met Coravin – verkrijgbaar zijn. Zo kon je riesling uit de Mosel en Rheinhessen met elkaar vergelijken en drink je op dit moment bijvoorbeeld een Mouton-Rothschild (beroemde wijn uit de Bordeaux) per glas.

Shared dining à la carte

Bij Paskamer kun je, naast à la carte eten volgens het ‘shared dining concept’, ook een high wine reserveren. Je krijgt dan in drie of vier gangen gerechtjes van de kaart, met bij elke gang een passende wijn. Ik mocht de burrata met artisjok proeven en de wijn die Wouter erbij uitkoos; een witte wijn van catarratto, grillo en muscat afkomstig van Sicilië. Een zeer geslaagde combinatie! Wouter laat ook nog zijn favoriete wijnspijscombinatie proeven; een canelé met eendenlevercrème gecombineerd met Sauternes. In één woord hemels. Verder vind je op de kaart gerechtjes als buikspek met hoisinsaus, zoete aardappelfriet met yoghurt-sinaasappeldip, rauwe zalm gemarineerd in sojasaus en een heuse Ibérico-plank. Waan je even in Spanje met deze royale plank met Ibérico ham, padron pepers, manchego en nog veel meer lekkers.
Wil je genieten van mooie wijn en lekker eten en je laten inspireren door het enthousiasme en de kennis van Wouter en zijn team? Dan is wijnbar Paskamer zeker een bezoekje waard!

Bekijk meer: