fbpx

De Wijn Genoten: waar genieten echt centraal staat

Midden in het centrum van Maarssen zit wijnbar en -winkel De Wijn Genoten. Eigenaar Ernst van Lamoen komt uit de financiële hoek maar als echte Bourgondiër met interesse in lekker eten en drinken begon 12 jaar geleden zijn avontuur in de wijnwereld. Sinds 2015 heeft hij een wijnwinkel en sinds 2020 zitten ze in het mooie pand waar De Wijn Genoten op dit moment gevestigd is.

Waar klant en gast koning zijn

Bij De Wijn Genoten loop je als klant naar buiten met een fles wijn die je nog niet kende en met zorg is uitgezocht. Als gast loop je naar buiten denkend aan die bijzondere wine flight waar je zojuist van hebt genoten. Ja, je leest het goed: De Wijn Genoten is niet alleen een wijnwinkel maar óók een wijnbar. Wi(j)n-wi(j)n als je het ons vraagt!

De wijnwinkel

Hier weten ze echt wat lekker is. De winkel heeft een ruim assortiment met wijnen uit de hele wereld. Of je nou graag een huiswijn drinkt of liever een complexe blend, in de wijnwinkel kunnen alle soorten wijndrinkers terecht voor de perfecte fles wijn. Ben je op zoek naar iets bijzonders voor jezelf of voor een ander? Neem dan een kijkje in de zorgvuldig aangelegde wijnkelder voor de echte pareltjes.

De wijnbar

De wijnbar is dé plek om te genieten van lekkere wijnen. In de zomermaanden neem je plaats op het gezellige terras en wanneer het frisser is kun je in de sfeervolle bar met uitzicht op de winkel een lange avond goed vertoeven. Laat je adviseren op basis van wat je zelf lekker vindt of ga voor een wine flight waarbij je verschillende wijnen naast elkaar proeft en laat je verrassen. Voor je het weet heb je een leerzame proeverij achter de kiezen! De wijnbar is niet voorzien van een professionele keuken maar ze zijn hier meesters in het maken van overheerlijke borrelplanken met producten die allemaal lokaal gemaakt en gekocht zijn.

Aandacht en persoonlijk advies

Alles draait hier om klantbeleving en dat voel je zodra je één voet binnen de winkel of bar zet. Het enthousiasme waarmee Ernst en Mandy in gesprek gaan met de klant en de passie en bevlogenheid waarmee De Wijn Genoten gerund wordt is mooi om te zien en ook zeker voelbaar. Het kan niet anders dan dat je je hier thuis voelt.

Ernst vertelt dat zijn klanten minder maar bewuster wijn zijn gaan drinken tijdens de pandemie. Dit maakt het werk in de wijnwinkel extra leuk en uitdagend. Klanten zijn op zoek naar bijzondere verhalen achter de wijn, staan er steeds vaker voor open om nieuwe druiven te proberen en en verlaten de zaak vervolgens met een fles wijn in hun hand waar ze nog niet eerder mee naar buiten zijn gelopen.

Om je bezoek compleet te maken

Slechte muziek? Die wordt hier niet gedraaid! Als gast in de wijnbar heb je namelijk zelf de muzikale touwtjes in handen en geniet je de hele avond van heerlijke platen die je zelf ‘’draait’’ op de platenspeler. Dit in combinatie een heerlijke borrelplank op tafel, een exclusieve wine flight voor je neus en fijne gesprekken met goed gezelschap kan een tweede (of derde, of vierde) bezoek aan wijnbar –en winkel De Wijn Genoten niet uitblijven.