fbpx

Maeve: Garantie voor een betoverend bezoek

Dit fantastische fine-dining restaurant is gevestigd in een prachtig karakteristiek Rijksmonument aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht. Chef Tommy en maître Vera hebben het volledig omgetoverd tot een stijlvol restaurant zonder de authentieke uitstraling te verliezen en waarbij de open keuken centraal staat. Oh! Ze hebben trouwens ook een wijnkelder, gelegen in een karakteristieke Utrechtse werfkelder.

Tommy, Vera en team

Als super ambitieus horecakoppel met jarenlange -internationale- ervaring in de beste restaurants kan het niet anders dan dat Tommy en Vera weten waar ze aan zijn begonnen. Met talent, inzet en gedrevenheid werkt het hele team hard om van Maeve een succes te maken. Daarbij willen ze vooral wát ze doen, goed doen. Tijdens ons bezoek aan Maeve waren ze precies één week geopend maar zo voelde het niet. Het voelde alsof het team elkaar al jaren kent, alsof ze al jaren samenwerken en ze volledig op elkaar ingespeeld zijn. Bewonderingswaardig!

De maître en chef krijgen versterking van niemand minder dan Jan-Jaap Altenburg, de sommelier van het restaurant. Misschien ken je hem van de Leclub & SommelJJ de Podcast. Jan-Jaap is een man met een missie en geeft Nederlandse wijnen een podium. Hij gaat op basis van Tommy zijn kookstijl op zoek naar verrassende en bijzondere wijn-spijs combinaties.

Aandacht voor duurzaam en lokaal

Wauw, wát een verwennerij! Bij Maeve staan duurzame, lokale en verfijnde keuken centraal. Tommy laat zich leiden door de smaken van het seizoen, het is dan ook geen verrassing dat we genoten hebben van zes mooie, lichte gerechten.

Het feestje begon met een Champagne van Charles Heidsieck en maar liefst vier(!) amuses. Een taco met een kruidenboeket, een rijstcracker met makreel, dille en radijs, een kleine tartelette met groene curry en merengue met eendenlever en passievrucht. Verrassend en verrukkelijk! 

Hierna genoten we van zeebaars, pandan, komkommer en kalamansi en schonk Jan-Jaap twee wijnen om ons te laten ervaren wat de frisse en ziltige smaken van het gerecht doen met de minerale Etna Bianco en de fruitige natuurwijn van l’Arjolle. We waren met dit alles (gelukkig) nog niet eens op de helft…

Het meest trots zijn ze op het gerecht met diverse bereidingen van tomaat, waarbij Jan-Jaap een heerlijke Sauvi van het Nederlandse Betuws Wijndomein schenkt. Met deze wijn-spijs combinatie liet Maeve wat ons betreft zien hoe goed ze zijn in wat ze doen. Verrassen, verwonderen, betoveren. We genoten nog lang en gelukkig..

Om je vingers bij af te likken

Je kunt bij Maeve genieten van à la carte of een 3 of 4 gangen lunch en in de avond kun je hier terecht voor à la carte of een 4, 5, of 6 gangen diner. Van de wijnkaart krijg je vlinders in je buik, maar de wijn-spijs combinaties van Jan-Jaap zijn nóg beter!

Het zou ons dan ook niet verbazen als Maeve over een tijdje letterlijk de (Michelin) sterren van de hemel kookt.