fbpx

Biltstraat Wijn & Whisky: Interessante combinatie van smaken

Op de Biltstraat in Utrecht ligt een, laten we zeggen, wijnwinkel waar je geweest moet zijn. Wanneer je niet uit Utrecht komt kan ik me voorstellen dat je niet snel op de Biltstraat terecht zult komen, maar het is wat mij betreft een van de leukste straten. Wanneer je een echte lekkerbek bent, kun je je hart ophalen voor lunch en diner, maar óók door een bezoekje te brengen aan Biltstraat Wijn en Whisky.

Deze fantastische wijnwinkel is open sinds 1 februari 2019 en sindsdien niet meer uit de Biltstraat weg te denken. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ze hier naast wijn ook enorm gepassioneerd over whisky. Alleen al deze interessante combinatie maakt een eerste bezoek aantrekkelijk.

Het begint al met de voorpret van het uitzoeken

De eigenaar, Kees Schellevis, heeft jarenlange ervaring in de nationale en internationale wijn- en whiskyhandel en oh boy.. dat proef je aan letterlijk alles. Het is geen standaard wijnwinkel, bij Biltstraat Wijn en Whisky is het belangrijk dat klanten zich er vanaf het allereerste bezoek meteen thuis voelen. Dit gevoel wordt versterkt door een goed verhaal en beleving centraal te stellen. Want enthousiast en gepassioneerd een goed verhaal over wijn én whisky vertellen kan Kees maar al te goed. Zo stond ik mezelf laatst hardop iets af te vragen over een onbekend etiket waar Kees feilloos op wist in te haken. Hierdoor ontstond een gesprek over de wijn, de regio, het land én waarom Kees deze wijn graag in zijn assortiment wilde. Wanneer ik vervolgens met een andere fles wijn naar buiten loop zit niet alleen het interessante etiket van de wijn waar we het zojuist over gehad hebben nog steeds in mijn hoofd, maar vooral het verhaal erachter, verteld zoals alleen Kees dit kan.

En daarmee is er geen woord gelogen aan Kees zijn eigen woorden ‘een lekker glas begint al met de voorpret van het uitzoeken.’

Uitgebreid assortiment

Naast deze ene fles hebben ze een redelijk vast assortiment, duidelijk gerangschikt per land en gepresenteerd over een lange wand en maar liefst twee grote klimaatkasten. Dit maakt de winkel overzichtelijk en duurt het nooit lang voordat je jezelf verwonderd over het heerlijke en uitgebreide assortiment. Daarnaast blijft Kees continue op zoek naar nieuwe wijnen met ieder een eigen verhaal om het vaste assortiment kracht bij te zetten.

Blijven terugkomen

Wat misschien wel het mooiste is aan deze winkel, is de energie en de ambitie om de winkel te blijven verbeteren. Dat straalt er volledig vanaf. Daarnaast is het heel leuk te ervaren dat Kees echt bij iedere fles (of het nou wijn, whisky, rum of cognac is) een bijzonder verhaal wilt vertellen. Om vooral niet de beste te willen zijn maar de winkel te willen zijn die je bij blijft. Dat je wanneer je, net als ik, met je nieuwe fles(sen) wijn naar buiten loopt alweer zin hebt in een nieuw verhaal.