fbpx

VinVin: proef wijnen buiten je comfort zone

Wijnbar VinVin is de eerste wijnbar van Utrecht, opgericht in 2011 en in 2015 overgenomen door de huidige eigenaar Julian. Je vindt deze trendy zaak op steenworp afstand van de Neude en de Oudegracht. Waar je in de zomer lekker buiten kunt zitten geniet je hier in de winter van de beste wijnen in intiemere sferen.
Laagdrempeligheid is voor Julian en zijn personeel de sleutel tot succes. Bij VinVin is namelijk iedereen welkom. Met zijn aanstekelijke enthousiasme, interessante metaforen en uitgebreide wijnkennis weet eigenaar Julian van ieder bezoek een feestje te maken. Er worden wijnen ‘’met een verhaal’’ geschonken . Dit is wat de proefervaring bij VinVin zo bijzonder maakt. En hoe ze die proefervaring zo bijzonder maken?
Wijnbar VinVin

Proef net even wat anders

Ze werken hier zonder wijnkaart en er is altijd een unieke of ‘’funky’’ wijn in huis. Op deze manier is er genoeg te ontdekken en worden gasten continue uitgedaagd om uit hun comfort zone te stappen. Het personeel gaat maar wat graag het gesprek aan met de gast en vertelt vol passie over de reis die de wijn heeft afgelegd, de herkomst van de druiven, wie de makers zijn en wat bijgedragen heeft aan de unieke smaken van de wijnen. Met maar liefst 30 wijnen op glas en een bak aan kennis weten ze bij VinVin er voor iedere gast wel een verborgen parel uit te halen.
Wat direct opvalt is de zogenaamde wijnwand in de zaak. Hier worden maar liefst 3×7 wijnen gepresenteerd zodat je je tijdens het drinken van een wijn alweer kunt verheugen op de volgende. De muziek op de achtergrond, de intieme setting en de wijnwand geven de zaak allure. Deze factoren maken dat VinVin een wijnbar is waar je graag wilt zijn, kunt ontspannen en genieten.

Van alle markten thuis

Naast het ruime aanbod in wijn kun je hier genieten van kleine hapjes die stuk voor stuk een uitmuntende combinatie met de geschonken wijnen vormen. Er is geen uitgebreide keuken, een bewuste keuze. Maar voor de grotere trek werkt VinVin samen met O’Panuozzo en kunnen gasten naast een goed glas wijn genieten van een heerlijk verse pizza. En alsof dat nog niet lekker genoeg is duikt Julian soms zélf de keuken in en zijn er verrassende homemade borrelhapjes buiten de kaart om.
Een keer genieten met een twist? Onder het genot van een 5-gangen diner met begeleidende wijnen geschonken door Julian himself is het ook mogelijk om in de zomer vanaf het water te genieten van deze all-in experience. Maar ook bij VinVin zelf kun je regelmatig aanschuiven voor een introductiecursus wijn of een open proeverij. Genoeg te genieten dus!
Dat Wijnbar VinVin in 2017 bekroond is tot beste wijnbar van Nederland snappen wij wel!