fbpx

Zuster Margaux: Een klooster vol verwondering

En dan ineens ben je er… In het prachtige stadsklooster Mariënhof in Amersfoort vind je wijnbar Zuster Margaux. Op 1 juni 2016 opende deze wijnbar en wát een aanwinst is dit voor Amersfoort!

De gezichten achter Zuster Margaux

We spraken met Eline, zij heeft Zuster Margaux mede opgericht en is daarom tot op heden nauw betrokken bij de wijnbar. Ze heeft een adviserende rol en geeft daarnaast samen met Dian de Masterclasses en cursussen. Ze vertelt ons over het ontstaan van de wijnbar en is duidelijk trots op de dames die het stokje overgenomen hebben. Dian, het nieuwe gezicht van de wijnbar, sluit aan bij het gesprek en neemt ons mee in haar verhaal, hoe haar liefde en passie voor wijn zijn ontstaan, de moeilijke periode tijdens corona en kijkt vol vertrouwen vooruit naar de toekomst.

Maar dit doet Dian niet alleen. Ze doet dit onder toeziend oog van Pieter Aalbers, de eigenaar van de wijnbar, en samen met Mandy, supervisor, die het prachtige terras knap draaiende weet te houden..

Bijzondere omgeving

Bij Zuster Margaux weten ze: it’s all in the details. Deze wijnbar is dan ook bijzonder en stijlvol uitgedacht en ingericht. Door corona moesten ze creatief omgaan met de ruimte waardoor ze als verlenging van de wijnbar een heerlijk ruim terras in de groene kloostertuin hebben gecreëerd. Zodra je vanuit de drukke stad de tuin binnenstapt waan je jezelf direct ergens in het buitenland. Je bevindt je hier in een oase van rust.

Bij minder goed weer is het uiteraard ook mogelijk om binnen in de wijnbar of lounge te genieten van je wijn. Daarnaast is er ook nog een verbogen wijnkelder. Wine is calling!

Ultieme beleving

Bij wijnbar Zuster Margaux draait het om beleving. Oprechte aandacht en een goed gesprek met de gasten staat hier centraal. Zo kan al het personeel hun gasten iedere keer opnieuw verleiden om iets anders te proeven. Op die manier kan deze fantastische wijnbar het verschil maken om elke dag mooier te kleuren en samen een stukje geluk te ervaren.

Zo speelt er overal in en rondom de tuin een bepaald twinkelend muziekje wat je bijna niet hoort maar wel voelt. Daarnaast heeft de wijnbar sinds 2020 een jeu de boules baan waar je onder het genot van een hapje en drankje samen met je gezelschap een potje kunt jeu de boulen. Hoe tof is dat?

Afwisselend wijnaanbod

Het wijnaanbod van Zuster Margaux is zoals ze het zelf zeggen ‘’veranderlijker dan een wijnjaar’’ en wisselt vrijwel wekelijks. Er staan altijd meer dan 40 wijnen open, voor iedereen zit er wel iets bijzonders tussen. Naast het wijnaanbod staan er ook een aantal heerlijke hapjes op de kaart met Plateau Margaux als ware favoriet. Dit heerlijke plateau heeft alles wat je wilt bij een goed glas wijn: verse vis, vlees, een overheerlijk vers brood, kaas en nog meer lekkers om te knabbelen. Alle hapjes op de kaart zijn huisgemaakt en op basis van lokale ingrediënten.

En alsof dit nog niet genoeg is worden er verschillende arrangementen en activiteiten voor de (wijn)liefhebbers georganiseerd. Denk aan high-wine, wine-flights, private dining, wijncursussen, wijnproeverijen en meer.

Zusterliefde

Wat deze wijnbar extra bijzonder maakt? Het concept Zusterliefde. Iedere maand mag een bijzondere gast een wijn uitzoeken die de eerstvolgende maand niet alleen per fles verkocht wordt, maar ook per glas wordt geschonken. Wij kregen de eer om de nieuwe Zusterliefde wijn van de maand augustus te kiezen. Dian legt ons het concept uit en vertelt gepassioneerd over de wijnen die we gaan proeven. Met de keus uit twee prachtige blends uit Zuid-Afrika, de Gatekeeper en de Nabygelegen, was het lastig kiezen!

De keuze is uiteindelijk gevallen op de Gatekeeper. Een spannende wijn van Chenin Blanc, Roussanne, Grenache Blanc en Verdelho. De wijn is fris, smaakvol en complex. In de neus granny smith, witte perzik en een vleugje kruidigheid. Aroma’s van bloemen en steenfruit tot rijper tropisch fruit. De wijn is mineraal met goede textuur en een mooie zuurgraad. Deze wijn heeft het allemaal! Verleidelijk tot de laatste slok en ideaal voor bij de borrel.

Het totale plaatje

Alles klopt aan wijnbar Zuster Margaux. Het enorm gedreven en gepassioneerde personeel, de mooie verhalen aan tafel, de creativiteit waarmee gasten verwonderd worden en de bijzondere locatie. Wij waren deze dag op een heuse mini vino-vakantie. En dat ‘’gewoon’’ in Amersfoort!