fbpx

12% of meer: Persoonlijke aandacht met goede wijnen

Aan de Houtkaai, aan de rand van het gezellige centrum van Middelburg vind je de fijne wijnspeciaalzaak 12% of meer. De winkel zelf is niet heel groot, maar het aanbod van mooie en bijzondere wijnen en de persoonlijke aandacht is des te groter.

Veel kennis van wijn

Die persoonlijke aandacht krijg je van Monique, de eigenaresse van de winkel. Monique heeft de winkel al sinds 2000. Sindsdien heeft ze zo’n beetje alle opleidingen gevolgd die er op wijngebied zijn: van vinoloog van de Wijnacademie tot de WSET Diploma Course, waarmee ze de titel Weinakademiker mag dragen. Daarnaast geeft ze WSET-cursussen. ‘Zo ben en blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van wijn om de klant zo goed mogelijk te adviseren’.

Verrassende wijnen én meer

De wijnen komen overal vandaan, uit bekende en meer verrassende streken. Van verschillende importeurs kiest Monique de mooiste wijnen voor een veelzijdige selectie in de winkel. ‘En alle wijnen die in de winkel te koop zijn heb ik zelf geproefd’ vertelt Monique. Zelf heeft ze een voorkeur voor wijnen die zowel verteerbaar als verrassend zijn. Om je weg te vinden in de winkel staan de flessen gesorteerd op land en streek. Maar vraag zeker advies, want dat is wat deze winkel zo fijn maakt.

Naast wijn is er achterin de winkel ook ruimte voor olijfolie, azijn en andere delicatessen. Én daar staat de klimaatkast met nog meer mooie flessen. Ook voor mooi glaswerk om de wijn het beste tot zijn recht te laten komen kun je hier terecht.

De bijzondere wijnen van Oxer

Persoonlijke aandacht

Geen vraag is te gek en Monique kan fantastisch ontdekken wat je smaak is en welke wijn je zeker zou moeten meenemen. Zo ben ik de winkel wel eens ingelopen met de vraag voor lekkere rode wijnen die perfect zouden passen voor een herfstig avondje op de bank met een dekentje. Ik nam drie flessen mee die alle drie perfect bij deze omschrijving pasten. Daarnaast zijn er altijd wel weer nieuwe en verrassende wijnen te ontdekken. Zo nam ik laatst een wijn van de timorasso druif mee en proefde ik een fantastische wijn van de palomino fino druif. En nee, dat was geen sherry, maar een heerlijke droge witte wijn. Ook voor wijn-spijsadvies zit je hier goed. Monique heeft altijd wel een idee over wat je zou kunnen eten bij de wijn.

Dus ben je in (de buurt van) Middelburg loop dan zeker even binnen bij deze wijnspeciaalzaak en laat je verrassen door het aanbod en advies. Voor ieder budget en voor iedere vraag is er een geschikte wijn te vinden, daar zorgt Monique wel voor!

Bekijk meer: