fbpx

Pierre Par CP: Verrassende wijnen in hartje Den Haag

Wanneer je wilt ontspannen in de grote stad, is een bezoek aan de chique doch laagdrempelige wijnbar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag, een múst. Wat een feestje is een bezoek aan het broertje van Central Park in Voorburg. Maar als er één ding wel duidelijk moet zijn, is dat Pierre volledig zijn eigen mannetje staat.

Een plek voor iedereen

Waar je in de zomer op het kleine maar fijne terras lekker kunt genieten van loslopend Haags publiek, is het ook zeker binnen goed vertoeven. Laat je niet afschrikken door het chique interieur want iedereen is hier welkom. De wijnbar is ‘one of a kind’, met wanden vol met wijn, een exclusieve kelder en personeel met een bak aan kennis waar je ‘U’ tegen zegt.

In de kelder van Pierre liggen veel bijzondere wijnen. Speciaal aan deze wijnkelder is dat je hier ook je eigen wijnkluis kan beheren! Natuurlijk inclusief jouw eigen naamplaatje.

De wijnkluizen in de kelder van Pierre

Wijnenkennis in overvloed

Met Joey de Kruijf aan het roer is de chique Denneweg een pareltje rijker. Naast de ervaring die Joey inbrengt is Tessey Geurds de sommelier van dienst en neemt zij jou mee in haar wereld die bijna oneindig lijkt. Wijnen van verschillende wijnhuizen en van verschillende kalibers worden hier geschonken, wel meer dan 750 soorten. Per glas, per fles, je kunt het je zo gek niet bedenken. Je kunt hier zelfs glazen op Coravin drinken! Geen idee wat dat is? Geen stress, ook de leken onder ons zijn welkom bij Pierre. Gelukkig maar, want anders zou je een wereld van kippenvel-momenten missen.

Om je vingers bij af te likken

Vanuit een bescheiden keuken weten ze heerlijke en bijzondere gerechten te toveren. Vanuit liefde voor lekker eten en drinken wordt hier de wijnkaart hier gevuld en het menu ontworpen. Naast Bar bites, kun je ook terecht voor een volledig diner. Kies vooral voor gerechten die je lekker vindt en verlaat de gebane paden eens door te kiezen voor een ander wijntje. Oesters met een twist, Wagyu rund en Steak Tartare sieren de kaart. Je kunt ook kiezen voor een groot avontuur en je met vier-, zes- of achtgangenmenu laten verrassen.

Net even anders

Laagdrempeligheid is voor Joey de sleutel tot gezelligheid en hiermee ook het succes van deze wijnbar. Waar anderen zich vasthouden aan het hautaine en decadente van de klassieke sfeer die om wijn heen hangt, breken Joey en Tessey hiermee door hun gasten vooral mee te nemen in een setting van ultiem genieten. Ideaal voor een chique diner op vrijdagavond of een heerlijke luie zondagmiddag.

Het favoriete tafeltje

Een saillant detail! Ben je helemaal verliefd geworden op een wijn? Je kunt bij Pierre een flesje mee nemen voor thuis, of natuurlijk gewoon nóg een keer langskomen!

Bekijk meer: