fbpx

Wijnhandel van Ouwerkerk: Een ware snoepwinkel voor de wijnliefhebber

Wanneer je op de dijk langs de rivier de Linge rijdt, kom je al langs het bord van de wijnhandel Van Ouwerkerk, het prijkt boven het pittoreske Arkel uit. Als we de dijk afrijden is het nog een klein stukje naar de wijnwinkel, gevestigd in een oude melkfabriek.

Een écht familiebedrijf

De wijnhandel bestaat al sinds 1860 en in al die 160 jaar is de vakkennis en expertise al van vader op zoon doorgegeven, vijf generaties, een echt familiebedrijf dus! Als je de winkel binnenloopt word je overweldigd door de prachtige wanden vol flessen, de gezellige hoekjes met vintages en de gastvrijheid. Ik ben hier als een kind in een snoepwinkel. Met opengesperde ogen loop ik langs de lange wanden met flessen.

Exclusief importeur van prachtige merken

Jan Peter verwelkomt ons, schenkt een glas wit in en vertelt trots over zijn bedrijf. Want naast dat ik in deze winkel uren zou kunnen verdwalen, laat hij ons ook de opslag achter de winkel zien. Van Ouwerkerk is exclusief importeur van Kopke port, deze opslagruimte ziet per jaar zo’n 8 miljoen flessen. Er zijn vele jaargangen en soorten Kopke port te bewonderen en te kopen, van een 1941 Colheita tot aan de Lagrima White. Voor de liefhebber en de verzamelaar, voor elke portemonnee wat wils.

Portugal is één van de landen die goed vertegenwoordigd is in de winkel, Quinto do Crasto is ook een van de wijnhuizen die ze zelf exclusief importeren. Daarnaast vind je ook genoeg moois uit Spanje, Frankrijk en Italië. Zo kocht ik er ook een bijzondere houtgelagerde Soave. De kundigheid spat er vanaf, over elke fles weten Jan Peter en zijn team een mooi verhaal te vertellen. 

Ook online genoeg te kiezen én beleven

Je kunt uiteraard ook online genieten van alles dat Van Ouwerkerk te bieden heeft. De website is heel toegankelijk. Je kunt selecteren op land, soort of smaak. Maar ook op druif én op wijnspijscombinatie. Dus zoek je iets voor bij rood vlees, pasta met blauwe kaas, tapas of sushi? Dan helpt Van Ouwerkerk jou digitaal aan een bijpassende wijn. Alles is ook nog eens per fles te bestellen. Zo kun je een eigen wijnarrangement samenstellen! Wat nou zo leuk is aan deze wijnhandel is dat ze zeer actief en betrokken zijn bij de klanten. Elke maand is er een proeverij, maar ook zijn er andere terugkerende wijnevents. En, leuk voor de feestdagen, ze hebben een speciale ruby kerstport te koop van Kopke.

Tijdens deze coronaperiode is er genoeg te zien en te ontdekken, online en in de winkel. De wijnhandel biedt een speciale dinerbox aan, met leuke recepten en bijpassende wijnen. In de winkel wordt netjes gewerkt met mondkapjes en geloof me, de winkel is groot genoeg om afstand van elkaar te kunnen houden. Dus bezoek de winkel online, of waag een bezoekje aan deze prachtige wijnhandel. Wees gewaarschuwd: neem een middagje vrij, want je kunt hier úren rondneuzen tussen de oude vintages, speciale ports of lekkere borrelwijnen. Wanneer ga jij Van Ouwerkerk ontdekken?