fbpx

Wijn & Thijs: Een ritje naar Roelofarendsveen meer dan waard

Naast dat het bekend is van de filemeldingen, is Roelofarendsveen nog ergens anders beroemd om. Er zit namelijk een heerlijke wijnwinkel met wijnbar genaamd Wijn & Thijs gevestigd! Op beide plekken staat eigenaar Thijs te springen om je een leuke wijn in te schenken. Heerlijke wijn met een goed verhaal uiteraard!

Nina's favoriet

Zelf ben ik dol op deze winkel om een aantal redenen. Thijs kan fantastisch vertellen, vol enthousiasme komt hij met verrassende wijnen. De kans is groot dat jij later terugkomt om een hele doos van die heerlijke wijn te kopen. Wanneer je hem vraagt welke wijn je bij een bepaald gerecht moet kiezen, zal hij zal zeker niet meteen de meest voor de hand liggende wijn uitzoeken. ‘Probeer deze eens!’ ‘Dit is zo’n gave wijn!’. Bij Wijn & Thijs weet je zeker dat je de grenzen van jouw smaakvoorkeuren gaat verleggen!

Wijnbeleving

Thijs wilt graag een wijnbeleving op geheel eigen manier bieden. Bij Wijn & Thijs is is daarom op vrijdag, zaterdag en zondag ook een wijnbar aanwezig. Hier kun je informeel genieten van de uitgebreide wijnkaart. Veel wijnen zijn per glas verkrijgbaar en natuurlijk nog veel meer per fles. Op deze manier kun je als klant informeel kennis maken met het assortiment. Naast proeven in de wijnbar, worden en regelmatig gezellige evenementen met live muziek en proeverij gehouden waar jij nieuwe smaken kan ontdekken. Wil je liever met een eigen groep genieten van verschillende wijnen? Dan kan je natuurlijk een privé-proeverij boeken voor in de wijnbar of op een zelfgekozen locatie.

De wijnbar komt naar je toe

Wil je thuis ook verrast worden door de wijnkeuzes van Thijs? Laat je dan eens verleiden tot één van de Thijs’ Choice wijnboxen. In deze box zijn zes verschillende wijnen terug te vinden, uitgezocht door Thijs om jou te laten genieten. Extra leuk aan de wijnbox van de maand is dat deze komt in verschillende prijscategorieën. Van meer algemenere wijnen naar exclusieve wijnen, voor ieder wat wils. Iedere maand maakt Thijs een mooie selectie van verrassende wijnen, verschillende smaken, druiven of wijnspijs combinaties. Ideaal om weg te geven aan echte wijnliefhebbers of natuurlijk om aan jezelf cadeau te doen ;).

En er is meer...

Want natuurlijk zorgt Thijs er nu ook voor dat je van heerlijke delicatessen bij de wijn kunt genieten. In samenwerking met chef Bart van Rijn is hij De Veense Traiteur als pop-up begonnen, hier vind je allerlei delicatessen om jouw wijnmoment nog specialer te maken. Van kazen, verse soep, broden en lekkernijen uit de rookoven tot exclusieve ingrediënten voor in jouw eigen keuken. Denk bijvoorbeeld aan uiteenlopende azijnen – Chardonnay, Cava, Merlot, Moscatel -, verschillenden kruiden zoals saffraan en vanille, en diverse pepers en zouten.

Voor mij is de wijnwinkel op loopafstand en past het dus helemaal bij de #supportyourlocal trend. Is het voor jou iets te ver uit de route? Dan kun je de verrassingsboxen van Thijs ook via zijn webshop bestellen.