fbpx

Bistrobar Le Nord: Gezelligheid met een knipoog naar Frankrijk

Als zusje van wijnbar L’Ouest opende Le Nord in 2013 haar deuren. Inmiddels niet meer weg te denken in de Rotterdamse horeca en zeker als wijnliefhebber wordt je hier goed in de watten gelegd. Eigenaar Wester Beijer wilt met Le Nord een plek bieden waar je in een ongedwongen sfeer kunt genieten van gastronomie en bistronomie in combinatie met goede kwaliteitswijnen.

Fijne sfeer

Je stapt binnen in een ambachtelijk eetcafé met gezellige bar waar je je gelijk welkom voelt. Boven kun je in de knusse woonkamer lekker onderuit zakken in een grote chesterfieldbank voor een goed gesprek of een gezellig bordspel. De grote verrassing bij Le Nord is toch wel het urban chique restaurant dat achter het eetcafé verborgen zit, inclusief verborgen wijnruimte voor proeverijen of private dining. De combinatie van deze ruimtes maakt het speels en geeft je meerdere keuzes.

Wijnen voor iedereen

Een blik op de wijnkaart laat zien dat je ook hier veel kanten op kunt. Er staan ruim 70 flessen op de kaart en er worden circa 30 verschillende wijnen zijn per glas geserveerd. Nieuwe wereld wijnen, Europese klassiekers, biodynamisch: het is er allemaal. Hoewel er veel bijzondere wijnen tussen staan als je eens iets anders wilt, is er ook genoeg te kiezen uit toegankelijke en ongecompliceerde wijnen

De populairste wijnen van dit moment komen ook uit alle windstreken, uiteraard heb ik deze allemaal even geproefd. Mijn eigen favoriet is de Big Game| Mare Magnum| Mendoza, Argentinië; een organische karaktervolle Malbec met een beetje syrah er aan toegevoegd. Iets koel geserveerd wat prima kan met de balans van de wijn. Na 12 maanden op hout te hebben gelegen is de wijn erg krachtig met een rijp en vol karakter.

Westers eigen favoriet bleek een lastige vraag. “Ik ben altijd nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe ontdekkingen. Mijn smaak en interesse schiet steeds een andere kant op. Vroeger dronk ik vooral rode wijn maar tegenwoordig kies ik steeds meer voor witte wijn. Rosé is ook echt een ondergeschoven kind terwijl je daar juist prachtige wijn/spijs combinaties mee kunt verzinnen.”

 

Frans geïnspireerde keuken

Le Nord is een fijne plek als je met goed gezelschap wilt genieten. Het a la carte menu heeft een knipoog naar de Franse keuken en de chef serveert ook een maandelijks wisselend menu waarbij de beste seizoensproducten worden gebruikt. Uiteraard is er ook een royale lunchkaart maar voor een borrel met een paar glazen goede wijn ben je hier zeker aan het juiste adres. Overigens hebben ze er ook 6 soorten bier op de tap en ruim 100 op de fles, mocht je trek hebben in wat anders ;-)!

Wijnwinkel om de hoek

Als die wijnen nou naar meer smaken dan zit de wijnwinkel van Le Nord om de hoek. Alle wijnen van de kaart (en meer!) worden daar verkocht. Sowieso een bezoekje waard, want Register Vinoloog Simon en zijn collega’s helpen je graag bij het uitzoeken en laten je natuurlijk ook wat proeven!

Kortom, reden genoeg om een bezoekje te brengen aan de Bistrobar van Le Nord!

Bekijk meer: