fbpx

Gastrobar STER: hoog niveau zonder sterallures

In een karakteristiek hoekpand op de statige Jericholaan in Rotterdam Kralingen vind je sinds het voorjaar van 2019 dit pareltje. Dit was misschien al één van de mooiste straten van Rotterdam door de uitkijk naar de Kralingse Plas. Met de komst van deze zaak ga je hier nu ook heen voor een unieke restaurantbeleving met top kwaliteit zónder dat het stijf is. Als je van een klassiek pand houdt ben je op slag verliefd zodra je binnen stapt. De hoge originele plafonds en authentieke sfeer is volledig behouden gebleven maar in een nieuw jasje gestoken. De imposante bar met het grote stalen wijnrek valt meteen op en dankzij de splitlevel indeling is het binnen erg knus. Onder de grote luifels op het terras zit je dankzij de zonnige ligging ook in de lente en herfst heerlijk met je gezicht in de zon.

Gastronomie op hoog niveau zonder sterallures

Chefkok Terry Priem wist meteen toen deze locatie beschikbaar kwam dat hij hier iets unieks wilde maken. Nadat hij ruim 10 jaar in restaurant Allure heeft gewerkt was het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Dankzij een crowdfundingsactie en veel steun van zijn netwerk kon hij deze nieuwe uitdaging aan gaan. Met Gastrobar STER wilt het team ‘het gemak van de dorpskroeg maar met de kwaliteit van een sterrenrestaurant’ bieden. Gastronomische gerechten in een informele setting waar alles tot in de puntjes goed moet zijn. Je kunt hier gezellig ‘shared dining’ gerechten bestellen of je laten verrassen met een uitgebreid verrassingsdiner. Sterallures hebben ze niet, ze willen vooral dat de basis goed is mét een persoonlijke touch. Dat merk je doordat Terry zelf ook langs tafels gaat om de sfeer in het restaurant te proeven. Diner aan zijn intieme ‘Chef’s Table’? Dan kun je zelfs persoonlijk wijnadvies krijgen. En het liefst laat hij je dan nog wijnen proeven die hij zelf heeft uitgezocht in Italië.
Bolgheri Super Tuscans Wijnen

Groot fan van Bolgheri en haar Super Tuscans

Zijn eigen favoriete wijnen komen allebei uit Bolgheri (Italië); de Ca’Marcanda Vistamare van Gaja Ca’Marcanda. en de Le Serre Nuove van Tenuta Ornellaia. Beide ook per glas verkrijgbaar dankzij het Coravin systeem. Totaal staan er zo’n 40 wijnen op de kaart waarvan bijna alles per glas verkrijgbaar is. Inmiddels staat er zelfs een ‘stercollectie’ op de wijnkaart met een aantal bijzondere wijnen. De chef zelf is groot fan van de Super Tuscans uit het Toscaanse Bolgheri en heeft dan ook zo’n 8-10 flessen buiten de kaart om. De wijnkaart is net als het menu wisselend aan het seizoen zodat er ook altijd goede wijn spijs combinaties gemaakt kunnen worden. Gelukkig mocht ik een glaasje meedrinken en proefde de Brunello di Montalcino van het huis Frescobaldi. Geweldig om dit soort unieke wijnen hier per glas te kunnen bestellen.
Gastrobar Ster Zalm Wijn

Spannende wijnspijscombinaties

Sommelier Menno werkte al met Terry samen in de tijd van restaurant Allure en neemt je in al zijn enthousiasme en kennis mee op wijnreis. Hij zorgt ervoor dat je bij Terry’s signature gerecht als de zalm met kerrie-ijs een bijpassend glas gewürztraminer drinkt en serveert als aperitief graag iets spannends zoals een mousserende wijn van grüner veltliner uit Oostenrijk. Doordat hij echter ook ervaring heeft opgedaan in een cocktailbar kun je bij Gastrobar STER ook een uitstapje maken naar wat sterkers. Ook voor een lunch kun je hier terecht en kun je zelf kiezen tussen de signature gerechten of iets lekkers van het lunchmenu.

De inwoners van Kralingen zijn blij met deze mooie aanwinst in de wijk, maar het is absoluut ook een grote aanrader als je van verder weg moet komen. Doordeweeks na 18:00 en het gehele weekend kun je er nog gratis voor de deur parkeren ook.