fbpx

Harries Wine & Deli: één van de lekkerste plekken in Rotterdam

Het is lang niet altijd even makkelijk om nog een échte wijnbar binnen te stappen. Al snel wordt dat een veredelde kroeg, vaak ook heel gezellig, maar de focus op kwaliteit wordt minder. Bij Harrie’s Wine & Deli wordt het daarom heel anders aangepakt. Harrie Baas opende eind 2018 zijn eigen proeflokaal én winkel aan de Hoogstraat in Rotterdam.

Van sterrenrestaurant naar een nieuw concept

Na jarenlang eigenaar te zijn geweest van sterrenzaak Amarone, had Harrie zin in een nieuwe uitdaging. Eén waarin hij weer kon vlammen als vanouds en een nieuw concept kon bouwen. Met tientallen jaren horeca-ervaring als sommelier en gastheer was het voor Harrie duidelijk dat gastvrijheid en de ultieme klantbeleving voorop moesten staan. Harrie’s Wine & Deli is daar de uitkomst van en er kan gerust gesteld worden dat dit een van de parels uit Rotterdam is.
De zaak bestaat uit twee panden die middels een doorgang aan elkaar verbonden zijn. Aan de ene kant vind je de winkel waar je naast ruim honderd wijnen ook heerlijke delicatessen als kazen, worsten en kaviaar kunt kopen. Je kunt er ook terecht voor een assortiment bijzondere gedistilleerde dranken en sake. Alles is gekoeld, wat natuurlijk top is als je later op de avond nog een goede fles wijn voor thuis wilt scoren. Daarvoor hoef je dus niet meer naar die ouderwetse avondwinkel in Rotterdam.
In het tweede gedeelte is het proeflokaal gevestigd. Je kunt er plaatsnemen aan de gezellige bar of aan een van de tafeltjes. Natuurlijk is er ook een heerlijk zonnig terras, ideaal om mensen te kijken terwijl je geniet van een goed glas wijn (of koffie, want ook dat kun je hier drinken). Het proeflokaal geeft je een chic en intiem huiskamergevoel. Het ademt een luxe uitstraling maar het is er tegelijkertijd knus en sfeervol. Harrie’s Wine & Deli trekt een breed publiek dat één ding gemeenschappelijk heeft: het zijn allemaal bourgondische levensgenieters. In het proeflokaal kun je alles bestellen en proeven wat de winkel verkoopt.

Harrie weet je te verrrassen op wijngebied

Een bezoek aan Harrie’s Wine & Deli is fantastisch als je je graag laat verrassen op wijngebied. Soms laat Harrie je iets proeven zonder te vertellen wat er in je glas zit. Hierdoor verleg je je grenzen en ga je juist nieuwe dingen ontdekken. Zo schonk hij ons als eerste een Manzanilla in een prachtig Riedel glas. Klassieke pinot blanc uit de Elzas, Italiaanse chardonnay maar ook Duitse Spätburgunder kwam voorbij. Toen we dachten dat we met een glaasje Ratafia de Champagne het afsluitertje binnen hadden, kon Harrie het niet laten nog één van zijn lievelingswijnen te serveren. Een Amarone natuurlijk. Daar schenkt en verkoopt hij er dan ook uiteraard meerdere van. Overigens zijn er ook veel andere stijlen wijnen te proeven en kopen, zoals ‘vin nature’ wijnen uit bijvoorbeeld Slovenië.

Genoeg snacks, bites en daghappen om lang te blijven hangen

Bij al die fantastische wijnen serveert Harrie heerlijke snacks en bites. Naast de charcuterie en kaasplanken kun je hier ook terecht voor een leuke dagkaart waardoor je de lekkere trek prima kunt stillen en de rest van de avond heerlijk kunt blijven hangen. Speciale gelegenheden zijn er natuurlijk ook. Harrie’s doel is om zijn gasten de ultieme drank-smaak beleving te laten ervaren. Dit doet hij door unieke pop-up diners te organiseren, samen met chefkoks. Deze diners zitten vaak lang van te voren al volgeboekt, doordat het echt iets unieks en exclusiefs is. Ook worden er (wijn)proeverijen met verschillende thema’s of bijvoorbeeld een wijn-bier battle met een andere lokale ondernemer uit de straat georganiseerd. En als je meer verdieping zoekt; er worden zelfs WSET wijncursussen gegeven.

Harrie legt zijn gasten graag in de watten en kan dat oprecht als een van de beste. Harrie Baas is een baas in gastronomie en heeft zijn doel wat ons betreft behaald: een échte wijnbar waar de beleving van de gast centraal staat.

Bekijk meer: