fbpx

7x culinair genieten in Alkmaar tijdens de lockdown

Tijdens de noodgedwongen horeca sluiting laten rasechte horecaondernemers zien hoe flexibel ze zijn door te doen wat wél mogelijk is: take away aanbieden! Zo kunnen wij, als culinaire levensgenieters, het luxe restaurantgevoel thuis ervaren. Loop een rondje mee door Alkmaar; we zetten de lekkerste hotspots, om eten en wijn te bestellen, op een rijtje.

't Fnidsen

Restaurant ‘t Fnidsen bevindt zich in de karakteristieke Oude Stad van Alkmaar. Vlak naast wijnspeciaalzaak Rootring-wijnen; de drijvende kracht achter het restaurant, in samenwerking met chef kok Sam Piscaer. Hij staat dagelijks in de keuken om gasten luxe, betaalbare én mooi gepresenteerde gerechten voor te schotelen. Nu doet hij dat in de vorm van boxen; van donderdag tot en met zaterdag bestel je een 2- 3- of 4-gangen keuzemenu! Maak je thuisdiner af met een uitgebreid kaasassortiment en een selectie wijnen

Rotisserie IJkgebouw

Langs het water van het Noordhollandsch Kanaal, aan de rand van het Victoriepark, vind je het modern ingerichte IJkgebouw. Chef Bram Haver en zijn crew bieden van dinsdag tot en met zondag een drie gangen SuperEasy dinerbox aan voor twee personen. Romantisch een kaarsje aan en eten maar, want de gerechten zijn heel makkelijk klaar te maken. Liever vegetarisch? Dan is dat ook geen probleem. Bij elke box geven ze een bijpassende wijnsuggestie, maar kijk ook zeker zelf even naar de wijnkaart! IJkgebouw biedt een cava, rosé en een aantal witte en rode wijnen aan.

Turfmarkt Alkmaar

Even verderop, net voorbij de Accijnstoren, vind je de Turfmarkt-haven. In het gelijknamige restaurant Turfmarkt Alkmaar kun je gezellig ontbijten, lunchen en dineren. De keuze is reuze, nu ook online! Kies op zaterdag en zondag voor de ontbijtbox voor twee personen. Alle dagen van de week kun je een lunchbox voor twee personen bestellen, of ga voor een gul belegde hotdog! Tijd voor een drankje? Kies dan voor een borrelbox voor vier personen. Meer zin in een uitgebreid diner? Stel dan je eigen diner samen aan de hand van de vele los te bestellen voor-, hoofd- en nagerechten. Maak je culinaire pakket af met een van de geselecteerde wijnen. En de kids? Die kunnen kiezen uit drie verschillende Turfmarkt Happy Meals!

Abby's

Aan de andere kant van het Alkmaarse centrum kun je heerlijk lunchen en dineren bij restaurant Abby’s, direct onder de Molen van Piet. Gelukkig kan je nu ook thuis genieten van hun culinaire assortiment. Kies van woensdag tot en met zondag uit de vele los te bestellen gerechten, zoals asperge risotto of krokant buikspek. Je kan ook kiezen voor een borrelbox of een vier gangen verrassingsmenu in de varianten vlees, vis en vegetarisch. Voor ieder wat wils, dus! Daarbij krijg je ook nog een fles wijn om het restaurantgevoel bij jou thuis af te maken.

Granada Food en Wine

Zeg je Spanje, dan zeg je tapas! Bij Granada Food and Wine, naast de Grote Kerk, bieden ze van donderdag tot en met zondag ambachtelijke tapas aan in hun eigen tapasbox. Iedere week vullen ze deze met andere gerechtjes. Van gamba’s tot empanadas en breekbrood met aioli: laat je verrassen! Voor de kleintjes is er speciaal een kindertapasbox. Daarnaast kun je een pintxosbox bestellen, kleine belegde broodjes die hun oorsprong vinden in Noord-Spanje. Heerlijk bij de borrel! Toch trek in iets anders? Kies dan voor een Spare-ribbox met 500 gram spareribs met BBQ-saus, Canarische aardappeltjes en een frisse salade. Tip van ons: Als je jouw bestelling afhaalt, kun je in hun pop-up store meteen een goede Spaanse wijn uitkiezen!

1480 Foodbar

We wandelen van de Grote Kerk door de Langestraat en komen uit bij de Mient. Daar vind je de hippe food- & winebar 1480. Het restaurant bevindt zich in een monumentaal pand en heeft een wijnbar waarin meer dan 20 open wijnen beschikbaar zijn om per glas te drinken! Nu kun je alle dagen van de week diverse gerechten bestellen, zoals een hamburger, saté ayam of een German style hotdog. Ook een aanrader: cocktails to go! Maak een passionfruit martini of wat dacht je van een klassieke Cosmopolitan? Je krijgt er een shaker en ijsblokjes bij. Een feestelijke avond gegarandeerd; gewoon bij jou thuis!

Rue de la Plume

We eindigen bij de culinaire hotspot van Alkmaar: Rue de la Plume in de Veerstraat, achter het Waagplein. Dit restaurant heeft, als enige in Alkmaar, een vermelding in de Michelingids 2021! In een informele huiskamersfeer geniet je van unieke gerechten, bereid door chef kok Luella. Daarbij kun je kiezen voor een bijpassend wijnarrangement, geselecteerd door maître-sommelier Madelene. Nu kun je van vrijdag tot en met zondag een stukje Rue de la Plume bij jou in huis halen door hun ‘à la maison’-box te bestellen. Hiermee geniet je van vier gangen en, als je wilt, een selectie topwijnen!