fbpx

Lockdown: de lekkerste (wijn)afhaalmogelijkheden in Amsterdam

Nu we in de tweede ‘lockdown’ zitten en daardoor alle horecagelegenheden hun deuren weer hebben moeten sluiten, zijn er weer allerlei toffe takeaway initiatieven ontstaan. Ook voor wijn is er gelukkig veel aandacht. Dus, support your local en drink thuis wijn uit je favoriete wijnbar of -restaurant! De leukste opties om wijn (met eten) af te halen in Amsterdam op een rijtje!

Wijnbar Shiraz

Shiraz werd vorig jaar verkozen tot wijnbar van het jaar en dat is niet voor niets! Helaas kunnen we momenteel niet genieten in de knusse, sfeervolle bar, maar gelukkig zijn zij wel geopend als wijnwinkel. Van donderdag tot en met zaterdag kun je tussen 16.00 en 19.30 uur een mooie fles wijn of een mini-wijnproeverij in een thema, bijvoorbeeld Zuid-Afrika of de Amerikaanse verkiezingen, afhalen. Ook kun je ter plekke je eigen wijnproeverij samenstellen voor thuis!

Wijnbar Glou Glou

Glouglou is normaal gesproken een wijnbar met natuurwijnen. Toen ze gewoon nog open waren, kon je hier al alle wijnen meenemen voor thuis en dat kan nog steeds. Voor vijftien euro minder dan de prijs die je er in de bar voor zou betalen, haal je nu op woensdag tot en met zondag je flesje vin naturel voor thuis op. Op vrijdag en zaterdag kun je er nog een gerechtje van het broertje van Glouglou, Bar Centraal, bij bestellen en meenemen.

Wijnbar Paskamer

Tijdens de eerste lockdown introduceerde Paskamer de bezorgsommelier; je appt je menu door en een sommelier van Paskamer komt bij je langs met een of meer passende wijnen. Ook nu is de bezorgsommelier weer in het leven geroepen. Daarnaast is Paskamer als wijnwinkel elke woensdag tot en met zondag van 15.00 tot 19.00 uur geopend om een driegangenmenu met passende wijn af te halen, of alleen een mooie fles wijn natuurlijk. Ook kun je de befaamde high wine voor thuis bestellen!

De Wijnkaart

Deze wijnbar, die zich richt op wijnen uit Oost-Europa, biedt de flessen uit hun assortiment nu aan voor thuis. Ook kun je er borrelhapjes of een gerecht als uiensoep of snoekbaars bij bestellen en afhalen, van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur.

Alex + Pinard

Meer dan alleen een wijnbar, bij Alex en Pinard serveren ze ook de lekkerste gerechtjes voor bij je glas wijn. Op vrijdag en zaterdag tussen 16.00 en 20.00 uur kun je een selectie van die gerechtjes afhalen voor thuis, uiteraard met een passende fles wijn erbij. Maar er is meer; je kunt ook oesters en cocktails afhalen!

Kaasbar Amsterdam

Vreemde eend in de bijt, want de Kaasbar is normaal gesproken een…kaasbar. Maar wel een die bij elk kaasje een bijpassende wijn schenkt! Nu kun je er iedere dag een kaasbox bestellen, met natuurlijk een fles bijpassende wijn (of bier). Of ga voor de ultieme guilty pleasure en bestel een kaasfondue, uiteraard ook met een fles wijn erbij!

Winehouse SOMM

Somm, normaal gesproken een wijnbar, of eigenlijk -restaurant, in huiskamerstijl in de Baarsjes, tijdens deze lockdown getransformeerd tot supermarktje! Donderdag tot en met zondag geopend voor de lekkerste flessen wijn, charcuterie en kazen. Ook kun je bij Somm een tweegangenmenu bestellen, eventueel met bijpassend wijnarrangement.

Café de Klepel

Eigenlijk kunnen we beter wijncafé de Klepel zeggen, want ze hebben naast een vast menu een enorm uitgebreide wijnkaart! Op dit moment kun je wijn afhalen en/of een ‘klepelkistje’ bestellen. Een houten kistje met daarin naar keuze een fles witte of rode wijn met vier bijpassende gerechtjes. Vooraf bestellen en af te halen op vrijdag tot en met zondag.

Clos Amsterdam

Clos opende zijn deuren vlak na de eerste lockdown, om ze nu alweer te hebben moeten sluiten. Gelukkig kun je ze steunen! Iedere week kun je van woensdag tot en met zondag tussen 16.00 en 20.00 uur een lasagne afhalen met een bijpassende fles wijn. Elke week staat een ander wijngebied in de spotlights; de lasagne is op de lokale keuken geïnspireerd en de wijn komt er vandaan of er wordt een passende wijn uit een ander land of gebied gekozen.

Rayleigh & Ramsay

De eerste wijnbar in Nederland die je zelf meer dan 100 wijnen liet tappen, tapt nu de wijn voor jou voor thuis. Doe mee aan een van hun online wijnproeverijen in het weekend en de versgetapte wijn wordt bij je thuis bezorgd! Ook zijn ze open als wijnwinkel, waar je met korting de wijnen per fles kunt kopen en koffie-to-go kunt meenemen als het nog iets te vroeg is voor wijn.

Café Binnenvisser

Vreemde eend in de bijt #2, want Binnenvisser is een echt stadscafé met verrassend goed eten en dito wijn. Je kunt tijdens deze lockdown van donderdag tot en met zaterdag een Binnenvisserpakket bestellen waarmee je zelf een viergangenmenu op tafel zet, geheel in de stijl van het café. Bij het afhalen mag je zelf een fles wijn uitkiezen voor bij je menu! Uiteraard ben je ook welkom voor alleen een mooie fles.

Otto Volante

Deze wijnbar is tijdens de tweede lockdown omgetoverd tot pop-up afhaalrestaurant La Calzoneria! Je haalt er de allerlekkerste calzones af in alle denkbare stijlen (ja, ook een healthy variant). Kies er een mooie fles natuurwijn bij uit en je zit gebakken. Ook hun ‘eigen’ driegangenmenu is nog gewoon te bestellen. Open van donderdag tot en met zondag van 17.00 tot 20.00 uur.

Restaurant DenC

Eén van de leukste wijnrestaurants van Amsterdam! Je kunt er iedere dag een menu bestellen van 3 of 4 gangen, uit te breiden met zoveel extra’s als je maar op kunt. Maar DenC houdt ook het wildseizoen levend! Je bestelt er een wildproeverij en kunt zelf uit zes passende wijnen jouw favoriet bij bestellen. Natuurlijk zijn deze en andere wijnen ook los te bestellen.